Τουρκικές κατηγορίες για… ανασύσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας


Τουρκικές κατηγορίες για… ανασύσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
«Να σταματήσει η ανασύσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίαςαπό τους Έλληνες σε τουρκικά εδάφη» ζητά πρώην ο Γ.Γ. του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας Ουμίτ Γιαλίμ, όπως αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας Sözcü.
Ο απόστρατος ταξίαρχος κατηγορεί τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ότι εδώ και 13 χρόνια επέτρεψε στους Έλληνες να καταλάβουν 18 τουρκικά νησιά στο Αιγαίο και ζητά να δικαστούν οι πρωθυπουργοί, Υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών και Συγκοινωνιών της εποχής αυτής με την κατηγορία της «προδοσίας της πατρίδας». 

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας, που κατηγορείται στην Τουρκία ότι «κάνει καριέρα αντιπολιτευόμενος» τον Ερντογάν δηλώνει ότι και « το νησί Καλόλιμνος, 2 νμ δυτικά των Ιμίων, βρίσκεται από το 2004 υπό ελληνική κατοχή. Είναι ανάμεσα στα 18 νησιά που ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του AKP παραχώρησαν δημόσια στον ελληνικό στρατό».



Σε νέο της άρθρο η εθνικιστική εφημερίδα Sözcü ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες ύψωσαν σε τουρκικά εδάφη ελληνικές και… βυζαντινές σημαίες, δημοσιεύοντας φωτογραφίες με την σημαία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Η τουρκική κεμαλική αντιπολίτευση, τόσο η ακροδεξιά όσο και η κεντροαριστερή, έχει υιοθετήσει πλήρως τους ισχυρισμούς του Γιαλίμ ότι η Ελλάδα κατέλαβε 18 «τουρκικά» νησιά μετά το 2004, (εννοώντας τα Δωδεκάνησα) και ασκούν κριτική στην κυβέρνηση ότι ο Ερντογάν «αδιαφορεί».
Το αξιοσημείωτο είναι ότι τις παράδοξες δηλώσεις του απόστρατου ταξίαρχου, εκτός από την εθνικιστική εφημερίδα Sözcü , η οποία πρόσκειται στο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα CHP αναπαράγουν όλα τα τουρκικά Media.


http://www.zougla.gr/politiki/article/tourkikes-katigories-gia-anasistasi-tis-vizantinis-aftokratorias

Δείτε και>>
https://www.youtube.com/watch?v=G7kag70tc1g

Σχόλια