Αίτημα για επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως χριστιανική εκκλησία θα τεθεί στις τουρκικές αρχές!



Αίτημα για την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη ως χριστιανική εκκλησία θα κατατεθεί στις τουρκικές αρχές . FILE PHOTO. EPA/TOLGA BOZOGLU
Αίτημα να επαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία στηνΚωνσταντινούπολη ως χριστιανική εκκλησία πρόκειται να καταθέσει το επόμενο χρονικό διάστημα στις τουρκικές Αρχές η “παγκόσμια ενορία Αγίας Σοφίας”, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ και παραρτήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην ΕΣΗΕΜ-Θ, ο πρόεδρός της Κρις Σπύρου, μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί το αίτημα και μόλις γίνει αυτό, θα ζητηθεί η συμπαράσταση κάθε ανεξάρτητου φορέα που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας καθώς και του Αμερικανικού Κογκρέσου.
Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης από τις τουρκικές αρχές, η “παγκόσμια ενορία Αγίας Σοφίας” θα απευθυνθεί στα δικαστήρια της Τουρκίας και αν υπάρξει νέα αρνητική απάντηση, τότε θα απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

Σχόλια